Groene Meters maken.
Samen maken we het mogelijk!

Onze missie

Als stichting willen wij de wereld groener maken. We doen dat door ons in te zetten voor het:

  • verbouwen en beschikbaar maken van lokaal voedsel; 
  • vergroten van de biodiversiteit;
  • verbinden van mensen met elkaar en de natuur.

Voedselbossen

Wij werken hieraan door voedselbossen door heel Nederland aan te leggen. Dit omdat voedselbossen prachtige, productieve ecosystemen zijn, gebaseerd op eeuwenoude systemen. Een voedselbos bestaat uit diverse lagen die elkaar in stand houden, beschermen en stimuleren tot groei en vruchtopbrengst. De herontdekking ervan maakt dat wij als mens door middel van permacultuur kunnen voorzien in onze voedselvoorziening met respect voor de natuur.

Realisatie

Wij beginnen met de aanleg van voedselbossen ter grootte van 1 hectare op landbouwgronden door het hele land. Zo ontstaan voorbeeldprojecten die hopelijk leiden tot navolging. Onze ambitie is om in 2035 in elke Nederlandse gemeente een voedselbos te realiseren. 

Voor de realisatie van het voedselbos, dus het hele proces van ontwerp en aanleg tot een volwaardig productievoedselbos, werken we samen met lokale partners. We zoeken actief contact met allerlei lokale groene initiatieven die er al zijn. Daarnaast werken we samen met lokale horeca, het verenigingsleven en de scholen. Stichting Groener is hierin de verbindende factor.

Aankoop

De aankoop van onze gronden gebeurt vanuit Stichting Groener. Om onze ambitie te verwezenlijken, willen we naast de vijf voedselbossen in aanbouw die we al in bezit hebben, het komende jaar twintig nieuwe voedselbossen aanleggen. Hiermee werken we aan ons doel om in elke Nederlandse gemeente een voedselbos aan te leggen. Om dat doel te bereiken hebben we jouw hulp nodig! 

Jouw bijdrage

Door jouw bijdrage kunnen we in heel het land voedselbossen aanleggen. Jij maakt voedsel weer lokaal beschikbaar, draagt bij aan de biodiversiteit en je doet dit samen met anderen die hetzelfde verlangen hebben: dat de aarde groener moet én kan.